Olyan munkával keressek pénzt, ami hasznos másoknak és közben érdekes elfoglaltság

"Mindenkinek olyan közösséget célszerű találnia, amelyben jól érzi magát és eredményeket is tud elérni. "

Tomán József, vállalkozóknak, cégvezetőknek segít a mérés alapú cég növekedés elérésében. Segít, a cégekkel kapcsolatos növekedési kihívásokban és a növekedés következtében fellépő működési zavarok megszüntetésében.

Operatív vezetőkkel közösen olyan rendszereket alakítanak ki, amelyek lehetővé teszik a működési folyamatok, munkakörök, csoportok és a teljes cég, magas szintű munkaszervezését.

 Számszerűsítik a megbízó vállalkozását, ezáltal pontosan láthatja mi történik, milyenek az eredmények. Amennyiben be kell, vagy be akar avatkozni, azt hol tegye meg annak érdekében hogy javuljanak az eredmények.


Varga Dorka: Mi az ami fontos neked a vállalkozásodban?


Tomán József: Olyan munkával keressek pénzt, ami hasznos másoknak és közben számomra is érdekes elfoglaltság, amiben folyamatosan fejlődni tudok.


Varga Dorka: Mi a vállalkozásod legfőbb profilja? Miért pont ezt választottad?


Tomán József: Operatív vezetői nézetből javítani az eredményességen és a működésen.

Ez minden esetben széles és mély rálátást igényel a vállalkozásra, amely segít az összetett cégműködési problémák megoldásában és annak a beavatkozási pontoknak a megtalálásában, amelyen keresztül leghatékonyabb el lehet érni az eredmények javítását.

Ez folyamatosan kihívás elé állít, így nem válnak rutinná a feladataim és nem unom meg a munkámat.


Varga Dorka: Mesélsz egy kicsit a hullámvölgyekről? Mi volt a legnehezebb és mire vagy a legbüszkébb?


Tomán József: Mint minden vállalkozás esetén, nálam is voltak hullámvölgyek.

Az egyik ilyen, az volt, amikor a személyes energiámat annyira lemerítettem, hogy szinte a kiégettségig jutottam.

Ekkor találtam rá azokra a megoldásokra, amelyekkel el kezdtem szabályozni a személyes energiafelhasználásomat, és megtanultam hatékonyabban végezni annak vissza pótlását. Ez öt évvel ezelőtt több mint egy évig tartott, azóta sokkal jobban tudom kezelni azokat a helyzeteket, amelyek régen lemerítettek.


Varga Dorka: Számodra mi a legfontosabb érték a vállalkozásodban?


Tomán József: Mivel személyesen is részt veszek a cégek fejlesztésében, nem csak tanácsot adok, vagy oktatok, ezért tudom mi működik.

Csak gyakorlatban működő megoldásokat vezetünk be amikor eredményjavulást akarunk elérni.

Ezzel javítani tudom a tanácsadói szakma megítélését, amelyet a sok hozzá nem értő coach, tanácsadó, mentor folyamatosan rongál.

Az eredmények javításának következtében olyan változások történnek, amelyek új kihívások elé állítják a cégeket. Ezért, a nagyobb ügyfeleimmel évekig dolgozunk együtt, mert folyamatosan, jelentősen több eredményt növekedést érünk el közösen, mint amibe ez kerül nekik.


Varga Dorka: Hogyan gondolsz a jövődre?


Tomán József: Kétféle kimenetet látok.

Az egyikben, a vállalkozók felkészültebbek akarnak lenni, ezért szükségük van gyakorlatban működő módszerekre. Ehhez ledokumentálom azokat a fejlesztési lépéseket amelyeket többször eredményesen használtunk - https://tomanjozsef.hu/megoldasok

A másikban, mindig lesznek olyanok, akiknél már megtörténtek az eredmények romlását kiváltó események, kicsúszott a kezükből a cég irányítása, nekik gyors segítségre lesz szükségük. A Vállalkozói sikersztori sorozatban megmutatom, hogyan lehet szakszerűen fordítani a korábbi helyzeten és látványos eredményeket elérni - https://tomanjozsef.hu/vallalkozoi-sikersztori


Varga Dorka: Mit gondolsz az üzleti közösségekről? Mit tartasz fontosnak az együttműködésben?


Tomán József: Mindenkinek olyan közösséget célszerű találnia, amelyben jól érzi magát és eredményeket is tud elérni.

Ebbe a saját energiáit is bele kell tennie. Kivenni majd az után lehet, ha beletett.

Akik nem olyan közösséghez kapcsolódnak, ami a vállalkozásuk számára és saját maguk számára is megfelelő, illetve nem tartják be az adok-kapok sorrendet, azok számára kevesebb eredménnyel fog járni az a tagság.

Én sokféle üzleti közösség építő rendezvényen jártam, de kézzelfogható eredményeket a Business Flow Növekedési csoportjában tudtam elérni.

Ezt néhány alapító társammal úgy hoztuk létre, hogy a mi céljainkat szolgálja.

Ez a cél, úgy tűnik más szakértők számára is vonzó, mert gyarapodik a csoportunk.


Varga Dorka: Milyen típusú emberekkel dolgozol szívesen?


Tomán József: Akik közös érdek mentén cselekednek. Azt csinálják, amit mondtak, megígértek. Megteszik azt ami elvárható a szerepükből fakadóan.


Varga Dorka: Mi az ami a legnagyobb tanítást adta számodra az életben?


Tomán József: Az, hogy annak lehet segíteni, aki készen áll rá.


Varga Dorka: Hogyan tanítanád vállalkozni a gyermekeidet?


Tomán József: Az alapoktól.

A nagy kép és a részletek közötti gyors váltási képesség is kimondottan fontos.

Értsék meg a rendszerek felépítését és működést, különösen az eredményekért felelős operatív vezető rendszer kialakítását és működtetését - https://tomanjozsef.hu/ovr


  • a
  • a
  • a