Mint egy puzzle, úgy állt össze a darabokból, amit most csinálok

"Úgy állok az élethez, hogy minden belőlünk indul ki. Tehát a veszteség és a nyereség is. Az én feladatom, hogy a nyereségre hangoljam magam. "

Zsiros Mihály saját megfogalmazása szerint, az amit csinál úgy állt össze mint egy puzzle. A vállalkozása több tevékenységből épül fel, melynek kreatív elemei összeállnak egy egésszé, ugyanakkor külön-külön is megállják a helyüket.

A vállalkozás összekötő eleme, egy online önismereti magazin a korlatoknelkul.hu, melyet idén ősszel indított el. Ide cikkeket, podcasteket és videókat készítenek. Célja az, hogy másokat is segítsenek és inspiráljanak a fejlődésre. A magazin magába foglalja azokat a tevékenységeket, melyeket szeret és érdeklik, a marketinet a videókészítést és az önismeretet.

A másik vonal, a magazin mellett a videó intejú. Vállalkozások számára készít videós interjúkat, amiket fel tudnak használni a saját felületeiken. Ezzel személyesebbé, végső soron pedig eladhatóbbá válhatnak a termékek, szolgáltatások. A videó nem csak a leginkább kedvelt formátum, hanem később szöveg, hanganyag és mindenféle közösségi média tartalommá formálható.


Varga Dorka: Miért pont ezt csinálod? Mi motivál erre?


Zsiros Mihály: Mint egy puzzle, úgy állt össze a darabokból, amit most csinálok.

A videózás, filmkészítés már gyerekként is érdekelt. A gimnáziumban jártam filmklubba, ahol készíteni is kellett alkotásokat.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemre nem vettek fel, viszont az egyik első munkám során újra készíthettem videókat. Diákoknak mutattunk be szakmákat interjúkon keresztül. Egy másik projektben pedig az igazi reklámfilmkészítéssel is megismerkedhettem.

Ezután, évekig háttérbe szorult a videó, vállalkozóként előtérbe került az online marketing. Az önismerettel is elkezdtem mélyebben foglalkozni.

Később egy találkozásnak köszönhetően lehetőséget kaptam tanulni a Budapest Film Academy-n és dolgozhattam is gyártásvezetőként (rövid)filmekben.

Végül a magazinban állt össze a vállalkozás, a marketing, az önismeret és a videókészítés.

Összességében pedig a kíváncsiság hajt előre. Kíváncsi vagyok inspiráló emberekre, történetekre és magamra, hogy mire vagyok még képes.


Varga Dorka: Mi volt eddig a legnagyobb kihívásod? Hogyan kezelted?


Zsiros Mihály: A legnagyobb kihívás talán a kezdet volt. Már évek óta éreztem késztetést a váltásra, de nem mertem belevágni. Féltem, hogy amit készítek, nem lesz elég jó, nem fog pénzt termelni. Kicsit olyan ez, mint egy karrierváltás. Az összes korábbi ügyfelemnek felmondtam. Tudtam, hogy változtatnom kell. A visszajelzések alapján jó úton járok, remélem ez hamarosan profitban is megmutatkozik.


Varga Dorka:Mit gondolsz a veszteségről? Mit gondolsz a nyereségről?


Zsiros Mihály: Úgy állok az élethez, hogy minden belőlünk indul ki. Tehát a veszteség és a nyereség is. Az én feladatom, hogy a nyereségre hangoljam magam.


Varga Dorka: Neked melyek a legfontosabb készségeid a vállalkozásod építésében?


Zsiros Mihály: Az egyik a folyamatos tanulás. Az állandóan változó világban, online térben és eszközökben ez elengedhetetlen.

Az interjúk készítése során pedig a figyelem és az értő hallgatás a legfontosabb készségek.


Varga Dorka: Hogyan fejleszted magad? Milyen egyéb készségekre van szükséged?


Zsiros Mihály: Szakmailag és önismeretileg is folyamatosan fejlesztem magam.

Jelenleg a TV2 Akadémia műsorvezető és szerkesztő-riporter képzésén tanulok, valamint a hangomat is képzem tanárral. Emellett online anyagokat nézek, hallgatok és olvasok.

Önismereti oldalról pedig PreSense képességfejlesztő tréningre járok rendszeresen és napi szinten meditálok.


Varga Dorka: Miért csatlakoztál üzleti közösséghez?


Zsiros Mihály: Korábban már jártam egy-egy alkalommal ilyen rendezvényen, de sosem váltottam tagságot. Ezúttal valós esélyt szerettem volna adni magamnak a kapcsolatépítésre, lehetséges új ügyfelekkel való találkozásra, valamint további tudásszerzésre.


Varga Dorka: Mit tartasz fontosnak egy közösség működésében?


Zsiros Mihály: Szerintem fontosak a közös értékek, például, hogy biztosan tudhatom, itt mindenki segíteni akarja a másikat. A bizalom az, amit még kiemelnék, hogy bátran ajánlhatok egymásnak embereket együttműködésre.


Varga Dorka: Mikor vagy elégedett a vállalkozásoddal kapcsolatban?


Zsiros Mihály: Ha a lehető legjobban érzem magam benne. És ha jól érzem magam, úgy hiszem a tervezett számok is rendben lesznek.


Varga Dorka: Mit jelent számodra a kapcsolatépítés?


Zsiros Mihály: Azt jelenti, hogy kíváncsi vagyok másokra, figyelek, meghallgatom őket. Ha pedig valakivel kapcsolatban úgy érzem, hosszabb távon is van dolgunk egymással, rendszeresen érdeklődöm, ápolom tovább a kapcsolatot.


  • a
  • a
  • a