Egymás tudásával megtöbbszörözhetjük az erőnket...

"Minden új kapcsolat új lehetőségeket rejt. Ahogy a többiek számomra, úgy én az ő számukra is jelentek egy választ egy kérdésre, egy megoldást egy problémára..."

Nyíri Zoltán, 22 éve foglalkozik könyveléssel. Egy könyvelőirodában alkalmazottként kezdte, ahol 10 évig dolgozott. Itt tanulta meg igazán a szakmát, itt sajátította el a különböző részterületek problémáit és megoldásait, melyeket ma már profi szinten kezel .

Egy ponton úgy érezte ki kell lépnie az alkalmazotti lét mókuskerekéből, így eleinte a munkája mellett, építeni kezdte saját vállalkozását, mely már több mint 15 éve működik. Lépésről lépésre építkezett, fejlődött. Előbb egyedül, később egyre több alkalmazottal fokozatosan bővültek. Ma már 6 kolleganő segíti munkáját. Az ASK könyvelői iroda, a Debreceni a Vágóhíd utcai Lion Office Center irodaparkban található, a belvároshoz közel.

Jelenleg 100 ügyfélnek könyvelnek, akik között a KATA-s egyéni vállalkozók ugyanúgy megtalálhatók mint a több százmilliós árbevételű cégek.Varga Dorka: Miért pont ezt csinálod? Mi motivál erre? 


Nyíri Zoltán: Mindig is vonzott a számok világa, a szellemi munka. Sok emberrel találkozom a munkám során, így van lehetőségem a tudásomat az ő igényeik szerint bővíteni, valamint én is sok dologgal találkozom általuk a vállalkozói világból.


Varga Dorka: Mi volt eddig a legnagyobb kihívásod? Hogyan kezelted?


Nyíri Zoltán: Minden évben a legnagyobb kihívás a cégek zárásának a lebonyolításában, valamint a cégek adóoptimalizációjában rejlik. Az együtt gondolkodás a vezetőkkel, az hogy a legkedvezőbb formákban tudjanak a leghatékonyabban dolgozni ,nehéz feladat.

Minden cégben mások a megoldandó feladatok, a legnagyobb kihívás mindig az aktuális probléma megoldása.


Varga Dorka: Mit gondolsz a veszteségről? Mit gondolsz a nyereségről?


Nyíri Zoltán: A veszteség és nyereség a mi szakmánkban különösen gyakran előforduló fogalmak. Szerintem nincs olyan vállalkozás, aki ne találkozott volna a veszteséggel valamilyen formában. Én úgy gondolom, hogy meg kell próbálni mindent a lehetőségekhez mérten kezelni. Ugyanakkor el kell fogadni ép ésszel azt is, ha valami nem megy, és tudni kell idejében elengedni. Sokszor persze a nyereség is teher lehet, amikor az utána fizetendő adókról van szó. Éppen ezért igyekszem minél inkább naprakész adózási információkkal, a törvény adta lehetőségeken belül minél inkább adóoptimalizálni az általunk képviselt cégeket.


Varga Dorka: Neked melyek a legfontosabb készségeid a vállalkozásod építésében?


Nyíri Zoltán: A tudásfejlesztés. Nagyrészt a naprakész adózási információkból, melyeket számos csatornán keresztül szerzek be.

A gyors problémamegoldás, ez az egyik legfontosabb az adózásban, így a különböző felületek használatával igyekszem mindig a leggyorsabban reagálni a helyzetekre.

Szeretnék minél nagyobb hangsúlyt fektetni a vállalkozásfejlesztésre és marketingre és ezeken a területeken is megtalálni a számomra leginkább megfelelő partnereket, amiben például nagy segítséget jelent a Business Flow találkozókon való részvétel.


Varga Dorka: Hogyan fejleszted magad? Milyen egyéb készségekre van szükséged?


Nyíri Zoltán: A tudásnak a mi szakmánkban folyamatosan naprakésznek kell lennie, ebben segítségünkre vannak szakmai klubok, szakmai újságok, szakmai online közösségek, valamint a szakmai mesterkurzus csoport, aminek évek óta tagja vagyok. Ez az egyik legnagyobb információforrás a legfrissebb adózási hírekkel számomra.

Ezen felül folyamatosan próbálom különböző egyéb területeken is fejleszteni magam, mind emberileg, mind a vállalkozás szempontjából.


Varga Dorka: Miért csatlakoztál üzleti közösséghez?


Nyíri Zoltán: Azért csatlakoztam a közösséghez, mert szerintem ez egy olyan lehetőség egy vállalkozás számára, amit máshol, önmagába nem tud megvalósítani. Itt sok cégvezetővel tudok találkozni, üzleti vagy akár magánéleti problémáimra is mindig jó eséllyel találok megoldást, vagy akár azonnal új üzleti partnereket is. Én is igyekszem minden alkalommal hasznos információkkal segíteni a közösséget, valamint ha adózásról van szó hozzám is fordulhatnak a tagok.


Varga Dorka: Mit tartasz fontosnak egy közösség működésében?


Nyíri Zoltán: Azt, hogy összetartsunk. Együtt többek legyünk, egymás segítségével, egymás tudásával megtöbbszörözhetjük az erőnket, hatékonyabban tudunk működni. Fontos hogy, „Áramoljon a Flow.”


Varga Dorka: Mikor vagy elégedett a vállalkozásoddal kapcsolatban?


Nyíri Zoltán: Ha folyamatosan tudom fejleszteni, fenntartani. Ha tudok mások problémájára megoldást találni. Ha elégedettek velünk és ajánlanak másoknak.


Varga Dorka: Mit jelent számodra a kapcsolatépítés?


Nyíri Zoltán: A kapcsolatépítés számomra szorosan összefonódik a vállalkozásom fejlődésével, a vállalkozásom jövőjével. Minden új kapcsolat új lehetőségeket rejt. Ahogy a többiek számomra, úgy én az ő számukra is jelentek egy választ egy kérdésre, egy megoldást egy problémára. Járjunk be egy új utat közösen. Emeljük fel egymást.


  • a
  • a
  • a