Nem szeretek beleveszni a szürkeségbe

Világéletemben a különleges egyedi dolgok érdekeltek. Soha nem szerettem a hétköznapiságba vagy a szürkeségbe beleveszni.

Sipos Tamás Jogszerviz Értékesítési Menedzser.

Több mint 30 éve dolgozik vezetőként, először az autóiparban a Mercedes-Benz-nél, friss diplomás autógépész mérnökként 40 embernek lett a vezetője. Majd a Porsche-nál folytatta a pályafutását logisztika területen. Mindig is kereste a különleges egyedi feladatokat, kihívásokat! Később saját társas vállalkozással export-import irányába indult, de hamar rájött, hogy sokkal jobban szeret segíteni az embereknek.

Jelenleg a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt.-nél dolgozik 17. éve. Még egy éves sem volt a cég Magyarországon amikor elkötelezte magát egy teljesen új területen. Egy olyan specialista vállalkozásnak lett értékesítési vezetője amihez hasonló nincs a piacon. Az egyik legsikeresebb vezető a D.A.S. történetében.

 A magán és a KKV szektort is olyan egyedülálló szolgáltatással segíti a mindennapokban, ami nélkül a mai felgyorsult és érzékeny piacon nehéz boldogulni.

Szintén egyedi az a feladat amit a magyar és nemzetközi autósport életben végez. Minden hazai és nemzetközi versenyen ami a Hungaroringen kerül megrendezésre ő a boxfőnök.

Tamás 30-40 emberrel dolgozik együtt úgy,hogy az életüket is egymásra bízzák. A hazai sportbírók elméleti és gyakorlati képzésében oktatóként vesz részt.

Kedvenc versenye a LeMans-i 24h autóverseny ahol 15 éve dolgozik bíróként. Ami különösen érdekes az az, hogy a D.A.S. alakulása szintén LeMans-hoz kötődik. Varga Dorka: Miért pont ezt csinálod? Mi motivál erre?

Sipos Tamás: Világéletemben a különleges egyedi dolgok érdekeltek. Soha nem szerettem a hétköznapiságba vagy a szürkeségbe beleveszni. Amikor 17 évvel ezelőtt megtaláltam a D.A.S.-t, akkor éreztem, hogy ez az a cég, amiből nincs több! Ráadásul olyan dologgal foglalkozhatok, amivel segítek az embereknek nem pedig kihasználom őket. Ez az ami inspirál. 

Varga Dorka: Mit gondolsz a veszteségről? Mit gondolsz a nyereségről? 

Sipos Tamás: Nem félek a veszteségtől, része az életnek és a munkának. Ha valamit sikerre akarok vinni, akkor vannak olyan döntések amik veszteséget okoznak, áldozatot igényel, de ez természetes. A lényeg, hogy nálam az irányítás és tudok belőle tanulni! Amikor vannak veszteségek akkor felértékelődik a nyereség értéke! 

Varga Dorka: Neked melyek a legfontosabb készségeid a vállalkozásod építésében? 

Sipos Tamás: A szakmai tudásom, vezetői tapasztalatom és az empátiám. 

Varga Dorka: Hogyan fejleszted magad? Milyen egyéb készségekre van szükséged? 

Sipos Tamás: Rendszeresen olvasok, vagy hallgatok könyveket többféle témában. Járok tréningekre, képzésekre és több online kurzusban is benne vagyok.

Varga Dorka: Miért csatlakoztál üzleti közösséghez? 

Sipos Tamás: Több oka is volt, kerestem egy olyan közösséget, ami kimozdít a saját komfortzónámból és jófej, szimpatikus emberekkel veszem magam körül.  

Varga Dorka: Mit tartasz fontosnak egy közösség működésében? 

Sipos Tamás: A támogató közösséget. Amikor a tagok önzetlenül, anyagi érdekeltség nélkül is segítik egymást. Nem gondolkodnak azon, hogy ebből milyen hasznuk lesz, hanem ez természetes nekik. Ezen előnyöket persze mindenki élvezi hiszen ez kölcsönös. 

Varga Dorka: Mikor vagy elégedett a vállalkozásoddal kapcsolatban? 

Sipos Tamás: Amikor a kollégáim elégedettek és mosolyognak. Akkor amikor látom a jövőt, tudom mit mikorra fogok elérni és el is érem. 

Varga Dorka: Mit jelent számodra a kapcsolatépítés? 

Sipos Tamás: Gyakorlatilag mindent. Ez a munkám lényege a kapcsolat építés és annak fenntartása! Az én munkám egyetlen eszköze a kommunikáció. 


  • a
  • a
  • a